банер

Лансирање на „Heat & Eat“: Револуционерна вреќа за готвење на пареа за оброци без напор

Торба за готвење на пареа „Heat & Eat“.Овој нов изум треба да го револуционизира начинот на кој готвиме и уживаме во храната дома.

На прес-конференцијата одржана на Експо за иновации за храна во Чикаго, извршната директорка на KitchenTech Solutions, Сара Лин, го претстави „Топлина и јаде“ како решение за зафатен начин на живот што заштедува време, ориентирано кон здравје.„Нашите кеси за готвење на пареа се дизајнирани за практичност без да се жртвуваат хранливата вредност или вкусот на домашно зготвените оброци“, изјави Лин.

Кесите „Heat & Eat“ се направени од специјално дизајниран материјал кој е безбеден за микробранови и отпорен на рерна, способен да издржи високи температури додека го одржува квалитетот на храната.Уникатната карактеристика на овие кеси е нивната способност да ги блокираат вкусовите и хранливите материи за време на процесот на готвење, нудејќи поздрава алтернатива на традиционалните методи на готвење.

Една од клучните придобивки истакнати на претставувањето беше разновидноста на чантата.„Без разлика дали се работи за зеленчук, риба или живина, нашите кеси за готвење на пареа можат да обработат разновидна храна, обезбедувајќи вкусен оброк сварен на пареа за неколку минути“, додаде Лин.Кесите, исто така, се опремени со механизам за безбедно заптивање, што обезбедува не истурање и лесно ракување.

Покрај практичноста и здравствените придобивки, KitchenTech Solutions ја истакна нивната посветеност на одржливоста.Кесите „Heat & Eat“ се целосно рециклирани, усогласувајќи се со еколошкиот етос на компанијата.

Одговорот од кулинарската заедница беше огромно позитивен, при што неколку врвни готвачи и блогери за храна го одобрија производот поради неговата ефикасност и способност да го задржи природниот вкус и текстура на храната.

Ќесите за готвење на пареа „Heat & Eat“ ќе бидат достапни во продавниците за храна и онлајн, нудејќи иновативно решение за брзо и здраво подготвување оброци.

Во 2023 година,MF пакувањевеќе експериментираше со кеси за пакување кои можат да се стават во микробранови печки.По тестирањето, нема да има безбедносни проблеми како експлозија на торба.

Ако вашиот производ го бара тоа, MF Packaging поддржува испраќање кеси за примероци за експериментирање.


Време на објавување: 18-11-2023 година